Matematik

hjæællpp.. forstår det ikke. haster please

16. september 2009 af magalo

har brug for hjælp til dette.. haster

Volumenet V af en keglestub med højden h og radius R i grundfladen og r i topfladen er
formlen er:

              V=1/3*pi*h*(R^2+r^2+r*R)

I det følgende ser vi på keglestubbe der har en sådan facon,
at radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.
 

a) Udtryk volumenet ved højden og radius topfladen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

V(h,R) = skriv her det samme udtryk, hvor du sætter r = ½R <=> R = 2*r og reducer.


Svar #2
16. september 2009 af magalo

undskyld, det forståd jeg ikke..

så dvs R = 2*r?

så kan jeg skrive formlen således:

V=1/3*pi*h*(2*r^2+r^2+r*2r)
er det rigtig så


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal reducere den


Skriv et svar til: hjæællpp.. forstår det ikke. haster please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.