Matematik

Hurtig hjælp til ligning!

16. september 2009 af LoveMeMuch (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal bruge ligningen til dette regnestykke. Resultatet er der, men ligningen mangler.

Jørgen er 8 gange så gammel som sin datter. Om 4 år er han kun 4 gange så gammel som datteren. Hvor gammel er jørgen nu?
Datter 3 år, jørgen 24 år.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ligning 1 J=8d, ligning 2) J+4=4*(d+4)


Svar #2
16. september 2009 af LoveMeMuch (Slettet)

Jeg kan godt se at det giver det rigtige resultat, men hvordan når du frem til det, og hvordan ville du finde resultatet hvis du ikke allerede kendte det? Jeg føler mig ret dum over ikke selv at kunne regne det ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Sådan her: I dag er Jørgen J år og datteren er d år, og vi ved, at J = 8*d i dag. Om 4 år er Jørgen J+4, og datteren er d+4, kan du så se resten?


Svar #4
16. september 2009 af LoveMeMuch (Slettet)

Det kan jeg sagtens se. Men hvordan vil du nå frem til resultatet ud fra den ligning? Jeg hjælper en der går i 8. kl, så hun skal gerne have alle udregninger med nemlig.


Svar #5
16. september 2009 af LoveMeMuch (Slettet)

Resultatet er taget fra facitlisten, så det skal ikke se ud til at hun kendte det i forvejen :)


Svar #6
16. september 2009 af LoveMeMuch (Slettet)

Jeg kunne virkelig godt bruge lidt hurtig hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er ikke en ligning, det er to ligninger med to ubekendte J og d


Svar #8
16. september 2009 af LoveMeMuch (Slettet)

Det forstår jeg godt. Men hvordan skal jeg forklare det til en 8. klasses elev? Hun skulle jo gerne nå frem til resultatet selv..


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så vent til hun kommer op i 9. klasse, hvis det er for svært


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.