Matematik

Løs ligning ved hjælp af logaritme

17. september 2009 af Pikasus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med denne opgave og kan ikke rigtigt komme videre, håber i kan hjælpe.

Løs ligningerne (brug logaritmer)

a) 3^x = 8

b) 2^(x-4) = 10

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er regnereglerne for logaritmer?


Svar #2
17. september 2009 af Pikasus (Slettet)

#1ved ikke jeg kender kun logaritme fra regning af potensfunktioner :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Så skal du finde din bog og slå regnereglerne op.


Svar #4
17. september 2009 af Pikasus (Slettet)

Der står ingenting :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det tror jeg ikke på. Du kender det fra brugen ved potensfunktioner, så der må stå noget i din bog om det.

Omend ikke andet, så prøv at kigge her: http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/logaritme.htm


Svar #6
17. september 2009 af Pikasus (Slettet)

 Har selv lige fundet den side, men kan ikke rigtig finde ud af det :(

Så vil det sige i a) at log(3^x) = x*log(3)

også x*log(3)=8 så isoleres x

8/log(3) = 2,07

og 3^20,7 giver ikke 8 ?

Hvad har jeg gjort forkert, og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ikke helt. Du skal huske at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Svar #8
17. september 2009 af Pikasus (Slettet)

 Jeg takker tror jeg har den nu (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2009 af pansons (Slettet)

3^x = 8 xlog3=log8 x=log8/log3        


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2009 af pansons (Slettet)

2^(x-4) = 10

(x-4)log2=log10 x-4=log10/log2 x=log10/log2+4

Skriv et svar til: Løs ligning ved hjælp af logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.