Matematik

Hvad giver: (a-x)(b-x)(c-x)...(z-x)

18. september 2009 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Har fået et spørgsmål i min aflevering jeg ikke helt er med på.. Håber i kan hjælpe mig :)

Hvad giver
(a-x)(b-x)(c-x)...(z-x) ?

- Forklar først systemet i gangestykket
- Forklare dernæst med ord, hvordan du er kommet frem til facit.

Vil lige prøve selv først. Systemet er vel bare at man ganger alle ( ) med hinanden helt fra (a-x) til (z-x). Men facit kan jeg godt nok ikke overskue, og slet ikke forklare det.

På forhånd tak!

Mvh. Dennis.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2009 af MN-P (Slettet)

Prøv først at gange de to første parenteser

gang resultatet med 3. parentes

gang resultatet med 4. parentes

gang resultatet med 5. parentes

Forhåbentlig har du nu nok til at kunne se et system i resultaterne


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2009 af kieslich (Slettet)

0.  et eller andet sted i produktet står parentesen (x-x) .


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Man kan også slutte, at hvis det var blevet noget som helst andet end 0, så havde du ikke fået stykket. Eksempel: Havde der stået: Hvad giver (a-x)*(b-x)*(c-x). Der er ikke noget facit, du kan kun gange ud til:

a*b*c-abx-acx+ax2-bcx-bx2+cx2-x3, så alene med tre faktorer (paranteserne) er det helt uoveskueligt. Hvordan ville du for øvrigt gå frem, hvis du skulle reducere dette udtryk? Der er ingen fælles faktor. Så forklaringen er: Hvert bogstav i alfabetet til og med z forekommer kun en gang med undtagelse af bogstavet x, der forekommer to gange. Og slutningen er reglen a*0=0*a=a, det bør ikke forveksles med a'et i det oprindelige udtryk. Så jeg kan forstå, at I er ved at gennemgå potensreglerne.


Svar #4
20. september 2009 af FsPDennis (Slettet)

Ja, dem har vi gennemgået :)

Det er en opfølgning på alt vi har lært indtil videre i grundforløbet i matematik.

Det lyder rigtig fornuftigt det du skriver Erik.

Tusind tak for hjælpen allesammen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

en kæmpe fejl lavede jeg, da jeg skrev a*0=0*a=a, der skal selvfølgelig stå a*0=0*a=0, den kommutative regel med 0-elementet, undskyld, men selv genier kan fejle


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Håber I har lidt humor!!


Svar #7
20. september 2009 af FsPDennis (Slettet)

Genier ;)


Skriv et svar til: Hvad giver: (a-x)(b-x)(c-x)...(z-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.