Kemi

Titrering: at beregne en mængde.

19. september 2009 af Daydark (Slettet)

Okay min opg lyder som følgende:

"Glycinhydrochlorid er et salt af aminosyren glycin med følgende strukturformel:

H3N+-CH2-COOH

Cl-

Beregn hvor meget glycinhydrochlorid, der skal anvendes ved en titrering med 20 mL 1 M NaOH.
Husk at glycinhydrochlorid har to sure hydrogenatomer."

Jeg er ikke rigtig sikker på hvordan jeg skal gribe det an.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2009 af Stroustrup (Slettet)

 Hah! , det skulle aldrig ske at du går på SDU og har KE501 ? :b


Svar #2
20. september 2009 af Daydark (Slettet)

#1

 Hah! , det skulle aldrig ske at du går på SDU og har KE501 ? :b

Jo! :D


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. september 2009 af mathon

                                                      H3N+-CH2-COOH  +  2OH  →   H2N-CH2-COO-  +  2H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                     1                 2
aktuelle stofmængder i mol:                         0,01            0,02

m(ClH3N-CH2-COOH) = (0,01 mol)·(111,531 g/mol) = 1,11531 g = 1115,31 mg


Skriv et svar til: Titrering: at beregne en mængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.