Matematik

Integral ved substitution

19. september 2009 af Alkymisten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg integralet ∫(3x+3)/(x2+2x+2)?

Jeg ved ikek om dette er rigtigt, men kan kun her til:

t=x2+2x+2

så dt/dx=2x+2⇔dt=2x+2dx⇔dx=1/(2x+2)dt=dx=dt/(2x+2).

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=733797


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sætter 3 udenfor parantes i din tæller i dit første integral og sætter 2 udenfor parantes i nævneren i din dx = ....


Svar #3
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

ok, den er hjemme, mange tak! :-)

så lige den sidste.

jeg skal løse integralet ∫ (1)/ (x(lnx)3) ved substitution.. hvordan finder jeg t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2009 af peter lind

t=ln(x) dt = (1/x)dx


Svar #5
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

hvorfor er t ikke x(lnx)3? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Den substitution viser sig ikke at være smart.


Svar #7
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

jeg forstår bare ikke at du sådan udenvidere kan hoppe til t=ln(x) :-S men skyldes nok det faktum at jeg STINKER til mat! :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Substitutionsintegraler kommer med øvelse. Det er i starten svært, og man må prøve med flere forskellige substitutioner.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2009 af peter lind

Det kræver også lidt træning, og der jo for at få det du skal regne opgaver. Jeg ser at en stamfunktion til 1/x er ln(x) og at jeg derfor ved den proces får alt udtrykt ved t eller ln(x)


Svar #10
19. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

ok, jeg må vel bare øve, mange tak skal i have :-) fortsat god aften


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2009 af peter lind

Tak i lige måde.


Skriv et svar til: Integral ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.