Matematik

Ligning

20. september 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 Hej, er der nogle som kan hjælpe mig med disse 2 opg her. : 

4t+90-7t-12=3t+10

x(2-4x)-8(1+5x)=3-4x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af NejTilSvampe

  t(4-7) + (90-12) = 3t + 10

-3t + 78 = 3t + 10

68 = 6t

68/6 = t

2x-4x^2 - 8+40x = 3-4x^2
2x-8+40x = 3

x(2+40) = 11

x= 11/42


Svar #2
20. september 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 Jeg har fået det til noget helt andet. ;s

4t+90-7t-12=3t+10

4t-7t-3t=-90+10+12

-6t=-68

x(2-4x)-8(1+5x)=3-4x^2

2x-4x^2-8-40x=3-4x^2

2x-4x^2+4x^2-40x=8+3

2x-40x=11

-38x=11


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af NejTilSvampe

 #2 - du har ret jeg lavede en fortegnsfejl.


Svar #4
20. september 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 men hvordan forkorter jeg dem endnu mere. :s

-38x=11

og

-6t=-68


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.