Matematik

vis at B har kordinaterne (50;20)

22. september 2009 af em91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x)=-0,008x2+40

g(x)=0,008x2-1,6x+80

Cykelstien skal følge grafen for f, fra punkt A til punkt B, og for g fra punkt B til punkt C.

a) vis at B har kordinaterne (50;20)

hvordan gør jeg dette, når B er endepunktet på de på parabler, der mødes ? (billede af grafen er uploadet)

Vedhæftet fil: dfghj.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af mathon

a)
find skæringspunktet mellem graferne for f(x) og g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2009 af mathon

skæring kræver

         g(x)          =       f(x)
0,008x2-1,6x+80 = -0,008x2+40

0,016x2 - 1,6x + 40 = 0 og 0<x<100

d = (-1,6)2 - 4·0,016·40 = 0

x = (-(-1,6) ± √(0))/(2*0,016) og 0<x<100

x = 1,6/0,032 = 50

f(50) = g(50) = 20


Svar #3
22. september 2009 af em91 (Slettet)

Tusind tak :) Nu har jeg forstået opgaven.


Skriv et svar til: vis at B har kordinaterne (50;20)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.