Fysik

Opgave hvor man skal finde Masse, densitet, tyngdekraft, osv..

22. september 2009 af P.L. (Slettet)

Sys der er noget der ser forkert ud i mine udregninger, det virker bare ikke rigtigt:( hvis der er nogle der vil tjekke det ville jeg blive rigtig glad:) på forhånd tusind tak for hjælpen:)

Opgaven lyder:
En varmluftballon har rumfanget 2550m3, og har sammenpakket massen 105 kg. Densiteten af luften gøres tilstrækkelig lille ved opvarmning med en gasflamme. Ved en bestemt temperatur er ρ = 1,07 kg/m3.

a) Find massen af luften i ballonen.
ρ = m/v

m = ρ * v
m = 1,07kg/m3 * 2550m3 = 2728,5 kg.

b) Find massen af ballonen inklusiv luften i den:
m = 105 kg + 2728,5 kg = 2833,5 kg.

c) Beregn tyngdekraften på ballonen:
Ft = m*g = 2833,5kg * 9,82N/kg = 27825 N

d) Beregn opdriften på balonen:
Fop = ρ * V * g = 1,07kg/m3 * 2550m3 * 9,82 N/kg = 26793,9 N

e) Stiger ballonen til vejrs og hvorfor?

f) Hvor stor en last kan ballonen medtage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hvorfor synes du ikke det virker rigtigt? Hvor mener du at kæden knækker min ven?

Karam


Svar #2
22. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Den knækker ved e) hvor jeg skal forklare om ballonen stiger til vejrs og hvorfor? 

Dette gør at jeg tror mine udregninger af c og d ihvertfald muligvis kan være forkerte da tyngdekraften er større end opdriften, så derfor stiger ballonen ikke til vejrs, men det virker bare lidt mystisk når jeg senere skal finde ud af hvor stor en last ballonen kan medtage? Kan du se mit problem? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du kan jo se hvilken størrelse der er størst. Opdrift eller tyngdekraft. Skal dog siges at jeg ikke har regnet dine resultater igennen, men forstår du?

Karam


Svar #4
22. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Ja tyngdekraften er størst ifølge mine udregninger og det er det der gør mig forvirret og er sikker på der er en fejl et sted men kan ikke finde den???


Skriv et svar til: Opgave hvor man skal finde Masse, densitet, tyngdekraft, osv..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.