Matematik

Hjælp hurtigst muligt

22. september 2009 af hif-ultras (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Er der nogle der kan hjælpe med især de to sidste opgaver på billedet.

den første har jeg lavet, men resten sidder jeg lidt fast i.

Opgave er vedhæftet som JPG-billede

Vedhæftet fil: Mat opg 7a.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af peter lind

Ligningen for en tangent til en graf for f i (x0,f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0) I opgaven kaldes af en elelr anden grund x koordinaten for t, måske for at hjælpe dig med at skille melelm variablene for kurven og tangenten. Det betyder at du bare kan indsætte t for x0, så tangentens ligning i punktet Q(t,f(t) ) er y=f'(t)(x-t)+f(t) , hvor variablene nu er x og y.


Svar #2
22. september 2009 af hif-ultras (Slettet)

Ja den del er os det jeg kommet frem til, det er mere de to efterfølgende spørgsmål/opgaver jeg er i tvivl om?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af peter lind

Find skæringen af tangenten mellem x og y aksen. Arealet = ½|OS|*|OT|


Svar #4
22. september 2009 af hif-ultras (Slettet)

Godt være det mig der dum li nu, men forstår ikke helt præcis hvad det er der skal gøres, og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af peter lind

Skæring med x-aksen er karakteriseret ved at y koordinaten er 0, Skæringen med y aksen er x-koordinaten=0


Svar #6
22. september 2009 af hif-ultras (Slettet)

Ja ja, men hvordan kan jeg bestemme tangenten ?


Svar #7
22. september 2009 af hif-ultras (Slettet)

har fundet ud af det nu.. Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.