Matematik

differentier

23. september 2009 af radiance (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har siddet og knoklet med følgende funktion i et godt stykke tid, og er endnu ikke kommet hjem til hvordan jeg på nogen måde skal differentiere en kvadratrod. er der nogen der kan hjælpe mig?

f(x) = 5x - 4 * (kvadratrod) x + 3x(^2) + 6

Louisa


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af NejTilSvampe

 √x = x^(1/2)


Svar #2
23. september 2009 af radiance (Slettet)

 så kan følgende udregning være rigtig;
hvis pukterne hedder (2,f(2))

først differentieres funktionen så den ser ud som følgende;
f^' (x)=1 * 5x ^(1-1) -4*x^ (1/2) + 2 * 3x ^(2-1)+ 6 * 0
f^' (x)=5 - 4x ^(1/2) + 6x
f^' (x)=5-4x^(1/2)+6x

For at finde a sætter jeg x-værdien ind;
f^' (2)=5 - 4* 2 ^(1/2)+ 6*2
f^' (2)=11.34
a=11.34

For at finde y indsætter jeg a i originalformlen;
f(2)=5 * 2-4√2+ 3*2^2+6
f(2)=22.34
y=22.34

For at finde b benytter vi os af formlen b=y-ax
b=22.34-11.34*2
b=-0.34

Funktionen bliver derfor;
f(x)=11.34x-0.34

 


Svar #3
23. september 2009 af radiance (Slettet)

 jeg har fundet ud af det nu .

tak for hjælpen


Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.