Fysik

Bevise R_i = R_y i toppunkt

24. september 2009 af dunark (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey folks...

jeg har en opgave her hvor jeg skal bevise at R_i = R_y i toppunktet U_top

(Opgaven hedder et elements konstanter og maksimale ydre effekt)

jeg har gjort følgende indtil videre:

Hvis vi skal finde Utop skal vi sætte:
U_top=U_0-R_i*I_top
I dette toppunkt må R_y=R_i da:
U_p=R_y*(1/2*U_0/R_i )
Dvs.
U_top=R_y*I=U_0-R_i*I
Dvs.
R_y*I_top=U_0-R_i*I_top
Dvs.
U_p/I_top *I_top=U_0-(U_0-U_p)/I_top *I_top
Dvs.
U_p=U_0-U_0-U_p

men så endre jeg jo med at U_p = -U_p
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Kan du ikke skrive den lidt mindre rodet, for eksempel Ut = U0 - Ri * It ? Man får simpelthen ikke lyst til at kigge på den, når du skriver sådan. Du kan bare bruge symbolerne herover på bjælken.


Svar #2
24. september 2009 af dunark (Slettet)

 Hvis vi skal finde Utop skal vi sætte:
Utop=U0-Ri*Itop
I dette toppunkt må Ry=Ri da:
Up=Ry*(1/2*U0/Ri )
Dvs.
Utop=Ry*I=U0-Ri*I
Dvs.
Ry*Itop=U0-Ri*Itop
Dvs.
Up/Itop *Itop=U0-(U0-Up)/Itop *Itop
Dvs.
Up=U0-U0-Up

men så ender jeg jo med at Up = -Up


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2009 af mathon

se


Skriv et svar til: Bevise R_i = R_y i toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.