Matematik

HJÆLP HURTIGT!

24. september 2009 af Binnar (Slettet)

Opgave 7:

I en fodboldklub konstanterer man at medlemstallet er faldet fra 213 medlemmer i år 2007 til 188 i år 2009.

1. Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise ændring

2. Udviklingen i medlemstallet har været konstant i mange år. Beregn ved hjælp af formlen for kapitalfremskrivning, hvor mange medlemmer der var i år 2000. Det skal fremgå tydeligt af besvarelsen, hvordan formlen for kapitalfremskrivning er brugt.

Har knoklet længe med den, kan ikke finde ud af den!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af Isomorphician

1: (1 + r)2 = 188/213, isoler r.

2: Kn = K0(1 + r)n. Du har (1+r) fra 1, og du ved at K0 = 213, og n = -7.


Svar #2
24. september 2009 af Binnar (Slettet)

Åh tusind tak! det var rart!!


Skriv et svar til: HJÆLP HURTIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.