Matematik

ligning .. seriøst forstår det ikke

26. september 2009 af twee (Slettet) - Niveau: C-niveau

to drenge står i en have. pludselig siger den ene til den anden
"giv mig to æbler så har vi lige mange"
"nej giv du mig to så har jeg dobbelt så mange som dig "
hvor mange æbler har drengene ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2009 af mathon

Anton     Børge
   x          y
 

x+2 = y-2
og
2·(x-2) = y+2


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2009 af Xesis (Slettet)

/indeed


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

a)

x+2 = y-2                      lægger 2 til på begge sider

b)

2·(x-2) = y+2               ganger ind i parentesen og trækker 2 fra på begge sider

a) x+4=y

b) 2x-6=y                     sætter venstre siderne lig hinanden da højresiderne er ens

x+4=2x-6                    trækker x fra og lægger 6 til på begge sider

10=x                            indsætter i ligningen ovenfor

10+4=y

y=14


Svar #4
27. september 2009 af twee (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: ligning .. seriøst forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.