Matematik

skalarprodukt - kender kun længde

27. september 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

I planen er givet to vektorer a ? og b ?,hvor |a ? |=5,|b ? |=3 og vinkel(a ?,b ? )=60°.

Bestem skalarproduktet a ?·b ?, og bestem længden af projektionen af b ? på (a.) ?

Jeg kan bare ikke helt finde ud af det, når jeg kun har kun kender længden af vektorerne
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

Du kender da også vinklen mellem dem. Der gælder a·b = |a||b|cos(v), hvor v er den mellemliggende vinkel.


Skriv et svar til: skalarprodukt - kender kun længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.