Matematik

linjers skæringspunt

28. september 2009 af stangblaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

håer der er en der kan forklare mig hvordan man beregner to linjers skæringspunkt og hvordan man beregner hvor en linje skære på x aksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af Yow! (Slettet)

for at finde skæringspunktet for to linjer....skal man sætte funktionerne lig hinanden...

for at finde skæringer på x-asken(som kaldes nulpunkter/rødder)....skal man sætte funktionen lig 0 og finde x.....


Svar #2
28. september 2009 af stangblaa (Slettet)

ok tak men hvordan gør man det  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af mathon

brug akseskæringsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af Yow! (Slettet)

det har jeg jo lige skrevet =)

hvis du f.eks. har en funkion der hedder

f(x) = 5x+82

og en anden funktion der hedder

g(x) = 74+3x

så skal du sætte dem lig hinanden....dvs. du får nu

74+3x = 5x+82

hvor du skal isoler x for at finde skæringspunktet....

_____

hvis du skal finde nulpunkter....skal du som nævnt før sætte funktionen lig 0....dvs. du får

0 = 5x+82   (det var den ene funktion)

eller

0 = 74+3x   (og det var den anden funkiton)

din opgave er så at isoler x....eller bruge nul-reglen???(ved ikke om reglen siger dig noget???)


Svar #5
28. september 2009 af stangblaa (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2009 af mathon

akseskæringsformlen:

(x/(-(b/a)) + (y/b) = 1


Skriv et svar til: linjers skæringspunt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.