Fysik

Lydens fart i stål

29. september 2009 af amalielund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej drenge og piger,

Jeg sidder og grubler over en fysikopgave, som jeg har ingen ide hvordan skal løses.

Jeg har uploadet et billede med opgaveoplægget. Please hjælp!

http://img223.imageshack.us/img223/9386/lydensfart.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af mathon

2 meter på 0,40 ms

v = (2 m)/(40·10-3 s) = 50 m/s = 180 km/h


Svar #2
29. september 2009 af amalielund (Slettet)

Hvor får du 2 meter og 0,40 ms fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Stål (jern)   15 °C     ca. 5100 m/s

                     20 °C           5190 m/s

fra wikipedia


Svar #4
29. september 2009 af amalielund (Slettet)

er du sød at sende et link? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2009 af mathon

#1 er indlysende forkert
men beregnet som jeg først fandt aflæsningen af oscilloskopgrafen rimelig.

Har efterfølgende prøvet andre muligheder, men får enten for
lille eller stor hastighed.

Spørgsmålet er
hvor langt lyden har forplantet  sig imellem de to tydelige kurvemaksima.


Skriv et svar til: Lydens fart i stål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.