Matematik

Er det her rigtigt?

29. september 2009 af student91 (Slettet)

Hej alle.

Sidder i sidste øjeblik med en matematikaflevering, og har lige nogle ting som jeg ikke er helt sikker på:

1) Når man skal reducere 5m/(2m^2+3mn) bliver resultatet så 5m/(7m+3n)? Hvis ikke, hvad er så resultatet?

2) Jeg er i gang med en stamfunktionsopgave som hedder: En funktion er givet ved f(x) = 10x^(4)+((1)/(x)), x>0. Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(1) =25. Hvad gør man efter man har fundet konstanten?

3) Hvordan løser jeg denne opgave?: I en model kan udviklingen i biltætheden (målt i antal biler pr. 1000 indbyggere) i danmark i perioden efter 1968 beskrives ved differentialligningen dN/dt=0,0004*N*(315-N) hvor N betegner biltætheden til tiden t (målt i antal år efter 1968). ´Bestem en forskrift for biltætheden N som funktion af tiden t, idet det oplyses, at biltætheden i 1968 var 198.

Håber der er nogen som vil hjælpe :) Og med meget forstålige noer til.

På forhånd tak.

Mvh. Student 91


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

1) Nej, prøv lige at læse hvad du skriver igen: 2=7?

2) Så har du bestemt den ønskede stamfunktion. Ellers forstår jeg ikke hvad du spørger om.

3) Orker jeg desværre ikke tænke over lige nu... Men det ligner en camoufleret stamfunktionsopgave ;-)


Svar #2
29. september 2009 af student91 (Slettet)

Nårh ja.. er 1) så bare = 5/(^2+3mn)?

Tak, troede bare ikke at jeg var færdig med 2) ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

5m/(2m2+3mn) forkort ved at dividerealle led med m

m2/m=m


Skriv et svar til: Er det her rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.