Matematik

Beregn integralet

30. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa Jeg skal beregne integralet:

∫ (x2+2x)/3√x3+3x2+1 dx.

Min t har jeg sat til x3+3x2+1 Her får jeg at min dx = 1/3x2 + 6x dt

der får jeg så:∫ x2+2x/3√t * 1/3x2 + 6x dt
 

Dette forkorter jeg så til ∫ 1/3√t*3 dt

Det er herfra jeg tror det går galt for mig. Jeg har nu sagt at det er det samme som: 1/3 ∫ t1/3 dt

Og det bliver så: 1/3 [ 2/3t3/2]

Nu sætter jeg så mit t ind og så får jeg: 1/3 ( 2/3 * x3+3x2+1)3/2

Men i resultathæftet står der at jeg skal have: ½(x3+3x2+1)2/3  +K

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af peter lind

Anden linie. Du skal have dt = (3x2+6x)dx.  Desuden ∫t1/3dt = (3/4)*t4/3. Tredje sidste linie. Startparantes skal flyttes en plads til højre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2009 af mathon

∫ (x2+2x)·(x3+3x2+1)-(1/3)dx

t = x3+3x2+1  og  dermed (x2+2x)dx = (1/3)dt

∫ (x2+2x)·(x3+3x2+1)-(1/3)dx = ∫(x3+3x2+1)-(1/3)·(x2+2x)dx = ∫ t-(1/3)(1/3)dt = (1/3)·∫ t-(1/3)dt =
                                                                                             (1/3)·(3/2)·t2/3+ k = (1/2)(x3+3x2+1)2/3 + k
 


Skriv et svar til: Beregn integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.