Matematik

2. grads ligninger :S !

01. oktober 2009 af nunu09 (Slettet)

9x-8y=17 & 3x-14y=-11


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

hva er problemet?


Svar #2
01. oktober 2009 af nunu09 (Slettet)

vil godt ha et eksempel på den så jeg kan lave de andre


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

9x  -  8y  =  17      og    3x - 14y  = -11     gang sidste ligning med 3, så der er lige mange x'er i begge ligninger.

9x - 42y  =  -33          træk sidste ligning fra den første.

0x -8y - (-42y) = 17 - (-33)   venstre side fra venstre side og tilsvarende med højre.

-8y + 42y  =  17 + 33     - -   = +

34y  = 50

y = 50/34 = 25/17

Find x ved at sætte y-værdien ind i en af ligningerne.


Skriv et svar til: 2. grads ligninger :S !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.