Matematik

Opskriv ligning for en tangent?

02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 Hej allesammen

Jeg har fået følgende opgave:

- Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x) = √x i (x0, f(x0))?

- Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatakserne?  

- Tangenten og koordinatakserne afgrænser en trekant i 2. kvadrant. Beregn denne trekants areal. Benyt facit til at beregne arealet af trekanten, når tangenten tangerer i (16, f(16))?

Nogen der kan hjælpe mig?

Ang. spørgsmål 1, så ved jeg at formlen for at bestemme en tangents ligning er: y = f'(x0) * (x - x0) + f(x0), men når jeg ikke har nogen punkter at sætte ind, hvad skal jeg så gøre?

I håb om at høre fra nogen derude..

Kh Sara
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af peter lind

Du skal bare sætte det ind som x0. Du skal kun sætte den konkrete funktion ind altså for eks. skrive kvrod(x0) for f(x0)


Svar #2
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

okay så x0 = x0 :-)

Vil det så også sige at x i denne formel er lig med x bare? = f'(x0) * (x - x0) + f(x0)


Svar #3
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 ved du hvordan jeg laver de to andre spørgsmål så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Din tangentligning vil indeholde en ukendt x0.   Tangentens skæringspunkter med akserne og arealet vil også indeholde den ukendte x0. Først tilsidst skal du sætte x0 = 4.  Skriver for langsomt.

skæringspunkterne finder du ved først at sætte x = 0 og udregne y, og derefter at sætte y  = 0 og finde x,

Tegn et eksempel så vil du se at arealet = | x-værdi i skæringspunktet med x-aksen|*| y-værdi i skæringspunktet med y-aksen|


Svar #5
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 hvor kommer 4-tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

ok der skulle stå 16, tog kvadratroden lidt for tidligt.


Svar #7
02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 Jeg tager lige skridt for skridt, for at kunne følge helt med :) Hvad skal jeg gøre her: - Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatakserne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2009 af mathon

se evt.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=740054


Skriv et svar til: Opskriv ligning for en tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.