Matematik

Beregn omdrejningslegemet

02. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa Jeg skal beregne et odrejningslegeme.

M3 er afgrænset af grafen for f, grafen for g, x-aksen og linjen X=-2 og linjen x=1

F(x) = 3ex og g(x) = 4-ex

Bestem det omdrejningslegeme der fremkommer når M3 drejes 360 grader om x aksen.

Jeg tror at jeg skal: Vy =  2pi∫ x(f(x) - g(x) dx med grænserne 0 og minus 2?

Det vil sige 2pi ∫x( 3ex - (4-ex) dx eller?

Og hvordan kommer jeg videre herfra?

Har ikke styr på hvordan jeg finder stamfunktionen til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af mathon

brug formlen for drejning om x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2009 af peter lind

Meget forvirret over den opgave F(x) > g(x) for x > 0 og F(x)<g(x) for x<0., Hvor kommer så afgrænsningen med x-aksen ind. Du skriver beregn omdrejningslegemet. Hvad mener du med det?. Hvad ved det omdrejningslegeme skal beregnes. Den formel du bruger svare til at du skal trække 2 overflader til hinanden.

Selve integrationen.: Brug partiel integration. Integrer eksponentialfunktionerne differentier x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

V = π∫-20 f(x)2 dx + π∫01 g(x)2 dx    f(x) og g(x) skærer i (0,3)


Svar #4
04. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Hedder formlen ikke 2π


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Du blander formlerne for drejning om y-aksen og x-aksen sammen


Svar #6
04. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Det gør jeg vist

Når det er om y aksen er det 2 pi ∫ f(x) - g(x)

og når det er x-aksen er det pi ∫ f(x)2 - g(x)2

Er det ikke sådan de er?


Skriv et svar til: Beregn omdrejningslegemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.