Matematik

f(x) = f'(x) ?

05. januar 2005 af Peter H (Slettet)
Hey min lærer snakkede om en eller anden funktion hvor at funktionen var lig dens differentialkvotient, men hvad dælen kan det være for en funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2005 af Matti17 (Slettet)

e

Svar #2
05. januar 2005 af Peter H (Slettet)

hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2005 af Duffy

Funktionen hedder den "naturlige eksponentialfunktion",
og der gælder:

f(x) = e^x = f'(x)

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2005 af Duffy

Gælder iøvrigt også for

DEN KONSTANTE FUNKTION

f(x) = 0 = f'(x)

men det er jo trivielt.

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Til indlægget:

Enhver funktion på formen

f(x) = c*exp(x), c E R

opfylder, at

f(x) = f'(x)

hvilket let ses ved differentiation.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2005 af Jean

Kender I ikke vittigheden med konstanten og e^x?

De var begge ude at gå en tur, men pludselig hører de at en løbsk differentiatior er på spil. e^x tænker den kan bare komme an, mens konstanten flygter bort.

På et tidspunkt møder eksponentialfunktionen så differentiatoren, som så siger "hej, jeg differentierer mht. y".


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Jamen dog, Jean, hvor plat må man være? :D

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2005 af Katty (Slettet)

Er pointen, at e^x kun givet sig selv diffentieret, hvis man differentierer mht. x?

Ellers forstår jeg den ikke :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2005 af Duffy

Katty!

Kig på rækkeudviklingen for e^x og prøv at differentiere - så vi du opleve en SJOV ting.

Duffy

Skriv et svar til: f(x) = f'(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.