Matematik

Svar bedes til kl: 23!! Idag! HJÆLP?

04. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 A: 1/4 og 3/4
B: 1/3 og 2/3
C: 1/2 og 1/4
D: 1/8 og 1/2
E: 3/8 og 1/4
F: 1/7 og 1/9
G: 1/2 og 1/3
H: 6/7 og 5/9

På forhånd takker:)

Find en brøk der ligger præsis imellem:

A: 1/4 og 3/4
B: 2/5 og 4/5
C: 1/2 og 1
D: 1/3 / 2/3
E: 1/2 og 1/3
F: 1/4 og 3/8

På forhånd takker:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du ska finde fællesnævner, addere (plusse) de 2 tællere og dividere med 2, så har du dem brøk der ligger præcis imellem.

fx opg. H 6/7 og 5/9 -> fællesnævneren finder du ved at gange nævnerne, 7*9 = 63

Dernæst ganger du 6/7 med 9 og 5/9 med 7 -> 6/7 * 9 = 54/63 og 5/9 * 7 = 35/63

Hernæst plusser du tællerne og beholder nævnerne og dividerer så med 2.

( 54/63 + 35/63 ) / 2 = 44.5 / 63 -> 89 / 126


Svar #2
04. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Kan det stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

A: 1/4 og 3/4 -------->  1/4 + 3/4 = 4/4 ---> 1/2
B: 1/3 og 2/3 -------->  1/3 + 2/3 = 3/3 ---> 1/2
C: 1/2 og 1/4 -------->  1/2 + 1/4 = 2 * 1/2 + 1/4 --->  2/4 + 1/4 = 3/4 ----> 3/4 / 2 = 1.5/4 ----> 3/8


Skriv et svar til: Svar bedes til kl: 23!! Idag! HJÆLP?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.