Fysik

Beregning af oplagret energi?

04. oktober 2009 af lmp1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal beregne den energi der er oplagret i vand der er opvarmet 50 grader i en varmeakkumulatortank med et rumfang på 71.000 m3, Nogen der ved hvordan?  :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2009 af ansy (Slettet)

Hej

Jeg skulle mene at du med fordel blot kan anvende denne formel: e-formel.dk

Eftersom at du har en masse (71k), og en specifik varmekapacitet (4182J/kg*K), samt en temperatur.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2009 af mathon

E = m·c·ΔT

E = (7,1·107 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·(50 K) = 1,48603·1010 kJ = 4,12786·106 kWh


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2016 af 7klasse (Slettet)

hvor kender vi varmekapaciteten fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af ansy (Slettet)

Det er et opslag og varierer alt efter hvilket materiale som du har. 


Skriv et svar til: Beregning af oplagret energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.