Matematik

Hjælp til beregning

05. oktober 2009 af passionofpink (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg er igang med en opgave som går ud på:

1.3) Hvor mange stadion kunne Eratosthenes beregne Jordens omkreds til at være?

Jordens diameter er 12750 km.

I opg. 1.2) Skulle man beregne vinklen mellem de to byer i mål i grader sådan her:

1/50 x 360 = 7,2 grader.

Skal man bruge noget af det til opg. 1.3)?

Ellers så hjælp lige mig med hvordan jeg skal gribe det an med beregning! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Vi skal bruge nogen informationer omkring størrelse af det stadion.


Svar #2
05. oktober 2009 af passionofpink (Slettet)

Et stadion svarer til 185 m.

( 4400 stadion)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

12750 km * pi = 40055.30633 km

40055.30633 km / 0.185 km = 216515.2 stations.


Skriv et svar til: Hjælp til beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.