Matematik

Matematik andengradsligninger hjælp

05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man løse disse?

-x + 2y = 1
2x + 3y = -1

______________________________________________________

x + 6y = 4
-2x + 2y = -1
 

Haster.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Philips (Slettet)

Du isoler en af variablerne så du får den udtrykt ved den anden.



Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

Dette er da ikke andengradsligninger så vidt jeg har har lært, mangler du ikke en potens?


Svar #3
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Jo, det har du ret i, det er i hvert fald en ligning med to ubekendte. Men det er sådan opgaven ser ud, jeg mangler ikke noget,


Svar #4
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Jeg er godt klar over at man skal isolere en af variablerne så man får den udtrykt ved den anden.

Men hvordan er det man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

Isoler en af variablerne: 

-x + 2y = 1

-x + 2y + x = 1 + x

2y = 1 + x

(2y) / 2 = (1 + x) / 2

y = 0,5 + 0,5x

eller

-x + 2y = 1

-x + 2y + x - 1 = 1 + x - 1

2y - 1 = x

Læg mærke til at man altid gør det samme på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2009 af Philips (Slettet)

Hvis du tager den første af opgaverne:

-x + 2y = 1 => x=2y-1

Dette indsætter du i den 2.ligning:

2x + 3y = -1 => 2(2y-1)+3y = -1 => 4y-2+3y=-1 => 7y=1 => y=1/7

osv...


Svar #7
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Jeg har lavet her til:

-x + 2y = 1
2x + 3y = -1

-2x + 4y = 2
2x + 3y = -1

7y = 1
y=1/7

2x + 3*1/7 = -1
2x = -3/7 -1
2x = -1  3/7
2x=-4/7
x = 2 / (-4/7)
x = -3/2
 

Men når jeg så skifter tallene ud med henholdsvis x og y passer det ikke. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2009 af Philips (Slettet)

Du har allerede at x=2y-1 , så du skal indsætte y=1/7.

x = 2*(1/7) - 1 = 2/7  - 1 = - 5/7


Svar #9
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

okay, tak :)


Skriv et svar til: Matematik andengradsligninger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.