Fysik

Ladning!? Hjælp til opgave.

07. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

I en resistor er der et spændingsfald på 12,0 volt. Modstanden på resistoren er på 100 Ω. Beregn strømmen gennem resistoren. Hvor stor en ladning løber gennem resistoren på 1 minut?

Jeg forstår ar Ohmslov skal anvendes - men ved ikke hvordan de angivede størrelser skal indsættes. Og mht. 1 minut, er det så 60sek jeg skal sige, eller hvordan? Ja, vil håbe nogle vil give mig et svar med begrundelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon

opgaveteksten synes at forudsætte jævnspænding:
I = U/R = (12 ΩA)/(100 Ω) = 0,12 A

hvordan er sammenhængen mellem ladning og strømstyrke?


Svar #2
07. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Q = I * t, right? Men t er så 60sek? Eller hvordan skal det stilles op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

# 2 Yes sir


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2009 af mathon

Q =  (0,12 A)·(60 s) = 7,2 As = 7,2 C


Svar #5
07. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Perfekt - hvad står C for?

Og strømmen gennem resistoren er så;

I = U/R = (12 ΩA)/(100 Ω) = 0,12 A

- For forstår ikke hvad "mathon" mener med "opgaveteksten synes at forudsætte jævnspænding"?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2009 af Argus (Slettet)

C er enheden Coulomb, der blot er enheden for ladning.


Skriv et svar til: Ladning!? Hjælp til opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.