Kemi

Max. antal gram (idealgasligningen?)

07. oktober 2009 af Mupe (Slettet)

For arcrolein er der fastsat en grænseværdi på 0,1 ppm. (1 ppm = 1 mL/m3).

a) Beregn, hvor mange gram acrolein der maksimalt må være i et uventileret køkken på 60 m3, hvis grænseværdien skal overholdes. Trykket og temperaturen i lokalet er henholdsvis 1 bar og 20°C.

Ud fra acrolein kan følgende to syrer fremstilles:

CH3CHClCOOH CH3CH2COOH

b) Hvilken af de to syrer er stærkest? Begrund svaret ud fra molekylestrukturen.


Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon

a)
M(C3H4O) = 56,06 g/mol

d = (p·M)/(R·T)                                                 d er densiteten

d = ((1 bar)·(0,05606 kg/mol)/[(8,31451·10-5 bar·m3/(mol·K))·((273,15+20) K)] = 2,3 kg/m3 =
                                                                                                                              2,3 g/L = 0,0023 g/mL

maksimalt antal gram acrolein tilladt i et uventileret køkken på 60 m3:
m = V·d = (60 m3)·(0,1 mL/m3)·(0,0023 g/mL) = 0,0138 g = 13,8 mg
 


Svar #2
08. oktober 2009 af Mupe (Slettet)

Tak..

Fik selv regnede mig frem til det sidst


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2017 af Simnick (Slettet)


Skriv et svar til: Max. antal gram (idealgasligningen?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.