Matematik

Finde tangent når jeg får y-koordinat opgivet.

07. oktober 2009 af vumann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Har prøvet alle måder, men kan ikke finde ud af hvordan jeg finder min x-værdi, så jeg kan bruge tangentens ligning.

Jeg har funktionen f(x)=x2-3 og så får jeg at vide at jeg skal bestemme ligningerne for tangenterne i punktet med y-koordinat 1.

Jeg tænkte på sådan noget som y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0) <=> 1=2x0*(x-x0)+x2-3

Ved for det første ikke om det er sådan jeg skal begynde, og hvis det er, så kan jeg ikke isolere x0. Det er vist uden hjælpe midler.

Ville være dejligt med lidt hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

f(x)=y

Så du kan bare indsætte y som f(x) og herved beregne x. Når du har x-værdien, kan du klare resten selv, kan jeg se!


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2009 af mathon

f(x) = x2 - 3

1 = x2 - 3

4 = x2

x = ±2
dvs
i punkterne P1(-2,1) og P2(2,1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning, husk at sige tak. (:


Skriv et svar til: Finde tangent når jeg får y-koordinat opgivet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.