Matematik

hjælp til forståelse af opg..

08. oktober 2009 af AJ2008 (Slettet)

 hej alle ... har kigget meget på følgende opg, men kan simpelhen ikke gennemskue hvad det er man skal .. håber nogen vil hjælpe :)  :


- For en bestemt plantesort kan sammenhængen mellem, hvor mange planter man dyrker pr. kvadratmeter, og hvor meget den enkelte plante vejer, beskrives ved funktionen
f (x) = 175 000*x -1,5
hvor x er antal dyrkede planter pr. kvadratmeter, og f (x) er den enkelte plantes vægt, målt i gram.


a)

Hvor mange procent falder den enkelte plantes vægt, hvis man øger antalletaf dyrkede planter pr. kvadratmeter med 25 %?




// AJ




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af mathon

y = 175 000·x-1,5

Fy = Fx-1,5                             (Fx og Fy er henholdsvis x-forholdet og y-forholdet)


Svar #2
08. oktober 2009 af AJ2008 (Slettet)

 hmm, forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af mathon

y/yo = (x/xo)-1,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:planter.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)= 175 000*x -1,5

f(x+25%)= 175 000*(x+25%) -1,5 eller f(1,25x)= 175 000*(1,25x) -1,5

[f(1,25x)-f(x)]/f(x) *100 % fald

f(1,25x)= 175 000*(1,25x) -1,5 =175000*(1,25-1,5*x-1,5)=f(x)*1,25-1,5

indsæt f(x) og f(f+25%) i formlen for faldet og reducer udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2009 af mathon


(1,25yo/yo) = (x/xo)-3/2

1,25 = ((x/xo)3/2)-1

1/1,25 = ((x/xo)3/2

0,82/3 = x/xo

x/xo = 0,861774/1

(x-xo)/xo = (0,861774 - 1)/1

(Δx/xo)·100% = (0,861774 - 1)·100% = -13,82%


når man øger antallet af dyrkede planter pr. kvadratmeter med 25 %, falder den enkelte plantes vægt med 13,82%


Svar #7
08. oktober 2009 af AJ2008 (Slettet)

 ja ok :) Walmart beregningen ser ud til at være korrekte ?


Skriv et svar til: hjælp til forståelse af opg..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.