Matematik

hjælp til Summer

08. oktober 2009 af quini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen

er der en der kan hjælpe mig med denne opgave:

Punktmængden:

{(x,y) | 1 ≤ x ≤ a eller 0 ≤ y ≤ kvadratrod x / x^2 + 1

drejes 360° om x - aksen . bestem a, så det derved fremkommer omdrejningslegeme får rumfanget π/5
 

?????

håber der er en der vil hjælpe mig !! mange tak på forhånd ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Skriv f(x)=y med paranteser om nævneren og om fvadratroden,

rumfang  =∫a1 π*f(x)2dx

sæt rumfanget = 5 og find a


Skriv et svar til: hjælp til Summer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.