Kemi

beregning

10. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

ville lige høre der står i min opgave at

Determine the purity of a benzoic acid sample by titration using NaOH: (5.28+)

C6H5COOH + NaOH

a) Finish the reaction equation ?
b) How much benzoic acid must be weighed out when you want to titrate with app 20 mL 0.050M NaOH?
 

er det sådan her:

NaOH --> 39,99707 g/mol

0,050 M * 0,20 L * 39,9907 g/mol = 0,3999707 g rent stof

c ( w/w %) = m rent stof / m prøve * 100 

0,39999707 g / 0,1362 g = 2,936 W / W NaOH  ( el 0,1362  g / 0,1380 g ) = ?

% RSD = s / x  * 100  er det dene formel jeg skal bruge til at finde rsd

eller er det hele forkert lavet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2009 af mathon

                                                 C6H5COOH + NaOH  →  C6H5COONa  +  H2O
ækvivalentmængder i mol:                   1             1
 

NaOH:
n = (0,020 L)·(0,050 mol/L) = 0,001 mol som
 

benzoesyre:
ækvivalerer 0,001 mol C6H5COOH
lig med
(0,001 mol)·(122,12 g/mol) = 0,12212 g = 122,12 mg
 


Svar #2
10. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hvad med samme opgave opgave c står der

double determinations is preformed the results are :

I: 0,1362g benzoic acid uses 20.11 mL 0,0522 m NaOH

II 0,1380 g benzoic acid uses uses 20.41 mL 0,0522 M NaOH

c (w/w) = m rent stof / m prøve * 100 --> 0,39999707 g / 0,132 g = 2,936 w/w NaOH

% rsd = s/x *100

er de her rigtig


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.