Kemi

beregning

10. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opgave at

ex 1

a

The content of Manganese in a steel sample should be determined by spectroscopy. Mn is oxidized to permangante.


1. A stock solution (stock I) that should be 1000mg Mn per Liter is prepared. How much KMnO4 do you have to weight out for 500ml of stock I solution?
 

jeg har

0,500 L =  v

1000 mg = g

kMnO4 = 158,0325 mol/ L

158,0325 * 0,500 = 79,01625

er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af mathon

M(KMnO4) = 158,0325 mol/L hvoraf K udgør 24,74%

antal g KMnO4 = (1 g)/0,2474 = 4,04204 g


Svar #2
11. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hvor kommer 1 g fra da der , står 0,500

og hvorfor skal jeg ik bruge, 158,0325 mol/L isted bruge 0,2474

håber du vil forklar mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2009 af mathon

1000 mg = 1g


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.