Matematik

ligninger

12. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har tre ligninger som jeg har brug for hjælp til. Tak

1) (x-3) /4)) - (x-5) / 2)) = (x+1) / 8)) + (4-x) / 3))

2) (x-1) / 2)) - (x-2) / 3)) = 3 + (x-17) / 6 ))

3) (4( 2x+1) / ( x-2)) - 3 = (5(x+2)) / (x-2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Dine parenteser forvirrer mere end de gør gavn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af Duffy

Værsgo´

1) x = 7

2) L = R

3) L = R\{-2}


Svar #3
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Walmart.. Jeg fik at vide at mathon herfra, at jeg skulle sætte flere parenteser for det var overskueligt uden de mange parenteser. Men er det total ulæseligt?

Duffy Jeg forstår ikke hvad du har lavet? Jeg forventer ikke kun resultater, men også hvad man skal gøre og hvilke regneregler du bruger. For så vil jeg forstå det bedre :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja parenteser er nødvendige, men hvis ikke du sætter de dem rigtigt, så er vi jo lige vidt, ikke? (:

tag et kig på nr. 1

1) (x-3) /4)) - (x-5) / 2)) = (x+1) / 8)) + (4-x) / 3))

bliver med korrekte parenteser til

1) ((x-3) / 4)) - ((x-5) / 2)) = ((x+1) / 8)) + ((4-x) / 3))

eller

1) ((x-3) / 4)) - ((x-5) / 2)) = ((x+1) / 8)) + (4-x) / 3


Svar #5
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Ok tak for det. Nu ved jeg det. :) Men der var hellere ikke det store forskel.

Men hvordan regnes de? Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg laver den første, så bør du kunne se hvad man skal gøre.

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Ligning.png

Svar #7
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tak jeg forstår det hele undtagen (7/4) og (35/24) du har fået i tredje trin. Jeg kan simpelthen ikke se hvordan du er kommet frem til det ved at regne brøkerne ud. :) Kan du forklare det :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Forlængelse af brøk.png

Svar #9
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tusind tak for indsatsen :) Har forstået det nu..

De to andre ligninger som jeg har skrevet er lidt forskellig fra den første idet der står et tal foran parentes som enten bliver ganget, pluset eller minuset med parentesen. I de tilfælde skal jeg først gange tallet ind i parentesen og så gør det som du har gjort eller?


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Ligninger.png

Brugbart svar (1)

Svar #11
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det gik lige lidt stærkt ved nr. 3, rettet. Se vedhæftning. 

Vedhæftet fil:Ligninger nr. 3.png

Brugbart svar (1)

Svar #12
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Vi prøver igen. Haha.

Vedhæftet fil:Vi prøver igen.png

Svar #13
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tusind tak :)))) Har forstået det


Svar #14
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

hahah ok er det sidste så rigtigt?.. Da jeg så den 3 for første gang så den rigtig ud for mig.. hehe Men du ved bedst :)


Svar #15
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Walmart du har jo ikke ændret på noget i 3'eren. Altså det giver jo det samme.. og regnemåden er også det samme..


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det er for at give den bedst mulige forklaring i opgaven.


Svar #17
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Når ok.. Men jeg synes den anden gang du prøvet, der gav det mig den bedst mulige forklaring :) Men TAK fordi du prøver. Det betyder meget for mig at forstå en opgave :)


Svar #18
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Må jeg lige spørge. Hvordan har du fået 18 + x -17+ 2x -4 til 3x-3 i ligning nr. 2?


Brugbart svar (1)

Svar #19
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 18 + x -17+ 2x -4

18-17-4 = -3 og x + 2x = 3x

3x-3

Du bør ikke være i tvivl om noget her.


Svar #20
13. oktober 2009 af Jone (Slettet)

havde forstået det, men nået ikke at skrive det.. Men ellers tak :)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.