Matematik

Polære koordinater med radius

13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg hader polære koordinater !

udtryk den givne polær ligning på rektangulær form/ express the given polar equation in rectangular form.

1. r=3

2. r= -5cosθ

3. r= 1-cos2θ

håber i kan hjælpe mig :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af mathon

benyt
        x = r·cos(θ)
        y = r·sin(θ)

       x2 + y2 = r2
       

       tan(θ) = y/x
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af mathon

1.  r = 3

    x2 + y2 = r2 = 32

.........

2.  r = -5·cosθ

     r2 = -5·r·cos(θ)
    
    x2 + y2 = -5x

    (x+2,5)2 + y2 = 2,52


  

   


Svar #3
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

for det første tusinde tak for din hjælp mathon, rigtig sødt af dig !

jeg har lige et lille spørgsmål: (x+2,5)2 + y2 = 2,52< hvorfor er det du gør det, og hvordan går du det :)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2009 af mathon

for at vise
at grafen er en
cirkel med centrum (-2.5;0) og radius 2,5              noget genkendeligt


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2009 af mathon

x2 - 5x = (x-2,5)2 - 2,52


Svar #6
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

millioner gange tak !! det har hjulpet mig rigtig meget med din rigtig gode hjælp, har fået 12 opgaver, så det kører bare pga. dig :):) 


Skriv et svar til: Polære koordinater med radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.