Fysik

Resistans - rigtig beregnet?

15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Opgave 15. 

 Beregn deres resistans og sammenlign med den målte resistans.

PÆRE 1  = I = P/U=40w/12w=3,33A
 

Beregning af R for pære 1 = R= U/I=12v/3,33A=3,6Ω

PÆRE 2 = I = P/U=60w/230v=0,261A

Beregning af R for pære 2 = R= U/I=230v/0,261A=881,226Ω

Går udfra det er rigtigt beregnet - tænker mere på om enhederne på resultatet og mellemregningerne er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

pære1 dine enhedder passer ikke.

Annet kan jeg ikke svare på, da du ikke har lagt relevante oplysninger ind her.

Det du har regnet ud passer hvis du har brugt din lommeregner rigtigt, men om du har sat rigtigt ind i ligningerne kan jeg ikke afgøre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2009 af mathon

PÆRE 1:
               R = U2/P =(12 V)2 /(40 W) = (144 Ω·A·V)/(40 V·A) = 3,6 Ω

PÆRE 2:
               R = U2/P =(230 V)2 /(60 W) = (52900 Ω·A·V)/(60 V·A) = 881,667 Ω

nøjagtig som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=745441


Svar #3
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

#1: Hvor er der fejl henne? Hvilke oplysninger tænker du på?

Mathon: tak, men det er vel bare en anden måde at udregne resistansen på? Jeg her bare brugt en anden formel, ik? Det gør vel ikke nogen forskel?

Kan se min "pære 2's" resistans er udregnet forskelligt fra dit. Det forstår jeg sgu ikke rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2009 af mathon

du må ikke afrunde i mellemregninger


Svar #5
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Okay, tak, men hvor har jeg afrundet?

Og kan jeg ikke bruge formlen

R= U/I

I stedet den du har skrevet op: R = U2/P

Er det ikke det samme? For vi har lært den R = U/I


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. oktober 2009 af mathon

Jo

I = P/U = (60 W)/(230 V) = (60 V·A)/(230 V) = (6/23) A

R = U/I = (230 V)/((6/23) A) = (230 Ω·A)/((6/23) A) = (203·23/6) Ω = 881,67 Ω


Svar #7
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tak og hvad med for pære 1?


Svar #8
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Og lige en ting til: hvad kan skyldes at den målte og den beregnede resistans IKKE passer sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. oktober 2009 af mathon

I = P/U = (40 W)/(12 V) = (40 V·A)/(12 V) = (10/3) A

R = U/I = (12 V)/((10/3) A) = (12 Ω·A)/((10/3) A) = (12·3/10) Ω = 3,6 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2009 af mathon

#8

blev forklaret
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=745089


Svar #11
15. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Så det er igen fordi at energien afgives til omgivelserne?


Skriv et svar til: Resistans - rigtig beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.