Matematik
Problem med opgaver fra eksamenssæt
09. januar 2005 af
Marco (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0082mh.pdf
Jeg sidder og laver dette eksamenssæt fra år 2000 - men jeg et stort problem med opgave 7b, hvor jeg faktisk er helt væk.
Også opgave 6 volder mig problemer. Jeg har self først sat -11 ind som a, hvorefter jeg har differenteret og fundet monotoniforhold. Men de to næste stykker har jeg ingen anelse om, hvordan de skal UDREGNES
Håber I kan hjælpe :]
Jeg sidder og laver dette eksamenssæt fra år 2000 - men jeg et stort problem med opgave 7b, hvor jeg faktisk er helt væk.
Også opgave 6 volder mig problemer. Jeg har self først sat -11 ind som a, hvorefter jeg har differenteret og fundet monotoniforhold. Men de to næste stykker har jeg ingen anelse om, hvordan de skal UDREGNES
Håber I kan hjælpe :]
Svar #1
09. januar 2005 af sam18 (Slettet)
hvad for en opgave er det du skr år 2000 maj juni eller hvad agust
Svar #3
09. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Prøv at give opgave 6 en chance mere. Du kan få et par vink til opgave 7b.
1) Du har standardformen for en cirkel, givet ved ligningen
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
hvor (a;b) er koordinatsættet til cirklens centrum, og r er cirkelradius. Bemærk, at vi i opgaven kun er interesserede i den del af cirklen, som ligger i første kvadrant, dvs. y >= 0. Brug dette og cirkelligningen til at vise, at cirkelbuen er graf for den anførte funktion.
2) Differentier arealfunktionen
A(x) = x*f(x)
og prøv ud fra fortegnsvariationen for A'(x) at afgøre, hvornår A er maksimal. Koordinatsættet til P er i øvrigt angivet formelt på den ledsagende figur.
//Singularity
1) Du har standardformen for en cirkel, givet ved ligningen
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
hvor (a;b) er koordinatsættet til cirklens centrum, og r er cirkelradius. Bemærk, at vi i opgaven kun er interesserede i den del af cirklen, som ligger i første kvadrant, dvs. y >= 0. Brug dette og cirkelligningen til at vise, at cirkelbuen er graf for den anførte funktion.
2) Differentier arealfunktionen
A(x) = x*f(x)
og prøv ud fra fortegnsvariationen for A'(x) at afgøre, hvornår A er maksimal. Koordinatsættet til P er i øvrigt angivet formelt på den ledsagende figur.
//Singularity
Skriv et svar til: Problem med opgaver fra eksamenssæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
