Kemi
Opgave 1 B-neveau...?!!!
09. januar 2005 af
lilly (Slettet)
Hey...
Er der nogen, som har lavet opgave 1 i Helge Mygind 2? den er bare så forvirrende med alle de tangenter! man får bare så upræcise værdier..!
Altså den formel som man skal bruge er:
v'= -ændringen (trekant)[x] / ændringen af tiden. altså skal man så bruge ligningen fra mat: a= y2-y1 / x2+x1 ?
og hvilken en er så bedst af de to udtryk?
v= k[N2O5] eller v= k[N2O5]^2
På forhånd tak
Er der nogen, som har lavet opgave 1 i Helge Mygind 2? den er bare så forvirrende med alle de tangenter! man får bare så upræcise værdier..!
Altså den formel som man skal bruge er:
v'= -ændringen (trekant)[x] / ændringen af tiden. altså skal man så bruge ligningen fra mat: a= y2-y1 / x2+x1 ?
og hvilken en er så bedst af de to udtryk?
v= k[N2O5] eller v= k[N2O5]^2
På forhånd tak
Svar #1
09. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)
Du skal bruge:
v = (y2-y1)/(x2-x1)
Derefter skal du for nogle værdier af v og [N2O5] undersøge hvad der bedst passer; om der er proportionalitet mellem v og koncentrationen eller om der er proportionalitet mellem v og koncentrationen i anden potens.
v = (y2-y1)/(x2-x1)
Derefter skal du for nogle værdier af v og [N2O5] undersøge hvad der bedst passer; om der er proportionalitet mellem v og koncentrationen eller om der er proportionalitet mellem v og koncentrationen i anden potens.
Svar #2
09. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)
for at være mere korrekt skal du jo self bruge:
v = ([N2O5]2 - [N2O5]1)/(t2 - t1)
v = ([N2O5]2 - [N2O5]1)/(t2 - t1)
Svar #3
12. januar 2005 af lilly (Slettet)
Hej igen!
Har kigget lidt nærmere på opgaven...
Efter, at jeg har benyttet v = (y2-y1)/(x2-x1) får jeg følgende (skal lige bemærkes, at jeg ikke har beregnet for 5,00 * 10^-3 koncentrationen):
4,00 * 10^-3 = 0,0029
3,00 * 10^-3 = 0,0021
2,00 * 10^-3 = 0,0016
Herefter bruger jeg først formlen:
v = k*[N2O5] <=> k = v/[N2O5], hvor jeg får følgende:
k= 0,0029 / (4,00 * 10^-3)= 0,728
k= 0,0021 / (3,00 * 10^-3)= 0,714
k= 0,0016 / (2,00 * 10^-3)= 0,804
Derefter bruger jeg formlen:
k = v/[N2O5]2 ->
k = 0,0029 / (4,00 * 10^-3)2 = 181,818
k = 0,0021 / (3,00 * 10^-3)2 = 238,095
k = 0,0016 / (2,00 * 10^-3)2 = 402,17
puh ha! :D ok... for det første er jeg af en eller anden grund i tvivl om det sidste er rigtigt, idet tallene er for storer...
og ud fra beregningerne ser det ud til, at det første udtryk k = v/[N2O5]ser mere korrekt ud, men burde det egentlig ikke være den anden k = v/[N2O5]2 , idet reaktionen er
2N2O5 -> 4NO2+O2 altså mht. til koeficienten...? ´da den er 2, burde det efter min mening være det andet udtryk som burde gælde, men det får jeg det jo ikke...!!! - skal lige have en forklaring til dette... hvis nogen kan:D
Og forresten forstår jeg ikke, hvordan og hvor dette skal benyttes: v = ([N2O5]2 - [N2O5]1)/(t2 - t1)
På forhånd tak!
Har kigget lidt nærmere på opgaven...
Efter, at jeg har benyttet v = (y2-y1)/(x2-x1) får jeg følgende (skal lige bemærkes, at jeg ikke har beregnet for 5,00 * 10^-3 koncentrationen):
4,00 * 10^-3 = 0,0029
3,00 * 10^-3 = 0,0021
2,00 * 10^-3 = 0,0016
Herefter bruger jeg først formlen:
v = k*[N2O5] <=> k = v/[N2O5], hvor jeg får følgende:
k= 0,0029 / (4,00 * 10^-3)= 0,728
k= 0,0021 / (3,00 * 10^-3)= 0,714
k= 0,0016 / (2,00 * 10^-3)= 0,804
Derefter bruger jeg formlen:
k = v/[N2O5]2 ->
k = 0,0029 / (4,00 * 10^-3)2 = 181,818
k = 0,0021 / (3,00 * 10^-3)2 = 238,095
k = 0,0016 / (2,00 * 10^-3)2 = 402,17
puh ha! :D ok... for det første er jeg af en eller anden grund i tvivl om det sidste er rigtigt, idet tallene er for storer...
og ud fra beregningerne ser det ud til, at det første udtryk k = v/[N2O5]ser mere korrekt ud, men burde det egentlig ikke være den anden k = v/[N2O5]2 , idet reaktionen er
2N2O5 -> 4NO2+O2 altså mht. til koeficienten...? ´da den er 2, burde det efter min mening være det andet udtryk som burde gælde, men det får jeg det jo ikke...!!! - skal lige have en forklaring til dette... hvis nogen kan:D
Og forresten forstår jeg ikke, hvordan og hvor dette skal benyttes: v = ([N2O5]2 - [N2O5]1)/(t2 - t1)
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Opgave 1 B-neveau...?!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
