Matematik

hvor kommer 3-tallet fra? haster

18. oktober 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har fået hjælp til denne opgave:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)=x^(1/2)=√x i punktet (9,f(9)).

hvor vedkommende har hjulpet mig med dette:

f(x)=√x

tangent y=ax+b

a=f'(x)

f'(x)=1 / 2√x

f'(9)=1 / 2√9 =1/6

indsætter (x,y)=(9,f(9))=(9,3)

3=1/6*9+b

3-1½=b

b=1½

tangentens ligning

y= (1/6)x+ 1½

jeg har forstået hvor der bliver gjort hvad og hvorfor. MEN .. jeg kan ikke forstå hvor 3-tallet kommer fra. nogen som kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af #jJ# (Slettet)

 f(9)=sqrt(9)=3


Skriv et svar til: hvor kommer 3-tallet fra? haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.