Matematik

funktionsudtryk for modellen (eksponentielfunktion)

19. oktober 2009 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

har problemer med følgende stykke:

Bestemmelse af et funktionsudtryk for modellen

Når du skal behandle talmaterialet, kan det være en fordel at sætte x = antal år efter 1975 og y = BNP pr. indbygger (US $).

                                         År 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2003
BNP pr. indbygger (US $) 135    173   269   364    603   856  1067
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af bn1991 (Slettet)

Har du haft om regression på lommeregneren?

for så kan du gøre det på den.!


Svar #2
19. oktober 2009 af englo (Slettet)

det ved jeg ikke om jeg har!

vi har lært at bruge "log"


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af bn1991 (Slettet)

Okay, det har I nok ikke så.

For det første står der år efter 1975, derfor må man skulle sætte 1975 lig med 0, 1980 lig med 5 osv.

Jeg gætter på at du så skal tage to punkter, fx, (5;173) og (20;603), og så finde a ved hjælp af følgende formel: - den kommer til at lyde lidt mærkelig, fordi jeg ikke kunne kopiere formlen, men den lyder: den x2-x1'ne rod af y2 divideret med y1.

herfter kan du let finde et udtryk for b, idet formlen for eksponentiel udvikling lyder: y = b*a^x. Nu kender du jo både et punkt, og derfor x og y, og du har lige fundet a, så derfor kan du finde et udtryk for funktionen over modellen.

Er ikke sikker på, at det er dette de mener, men det er da en mulighed.


Svar #4
19. oktober 2009 af englo (Slettet)

 okay. prøver og ser om det passer! tak ;)


Skriv et svar til: funktionsudtryk for modellen (eksponentielfunktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.