Matematik

"Den rette linje" Ligning

20. oktober 2009 af Dezingo (Slettet)

Hej mates,

Jeg er næsten færdig med min opgave, da jeg stødte på disse to ligninger som jeg slet ikke kan huske hvordan man løser. Efter ligningerne er læst skal de indtegnes i en graf.

a). 2x + y - 4 = 0

b). -4y - 2x - 8 = 0

Er der nogen der ved hvordan man løser ligningerne (skal bare have formlen) ;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2009 af mathon

...ligningerne kan ikke løses hver for sig.

Det er vel deres skæringspunkt, du skal beregne,
hvis du læser teksten rigtigt.
Dermed er der kun ét spørgsmål,
som er
løsning af to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
20. oktober 2009 af Dezingo (Slettet)

De er med i en opgave som består af 4 ligninger som står hver for sig (a,b,c,d)

Jeg skal løse de to første. ;D 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2009 af mathon

med løses
menes der vel så blot isolering af y
 a)    y = -2·x + 4
 
 b)    y = -(1/2)·x - 2              som er bekvemme, når der skal tegnes grafer.


Svar #4
20. oktober 2009 af Dezingo (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2009 af Delizciuzs (Slettet)

Når du skal løse dem, skal du vel både finde x og y? Du skal løse 2 ligninger med 2 ubekendte. Det kan gøres på flere forskellige måder. Enten ved at sætte de to ligninger lig med hinanden, netop fordi de begge to er lig med 0.

Noget andet du kan gøre er, at isolere "y" i enten a) eller b) og så sætte den værdi ind på y´s plads i b). F.eks. :
a) 2x+2y=2

b) 4x+4y=2

- y isoleres i a, dvs. : y=1-x. 1-x sættes så ind på y´s plads i b), som kommer til at hedde: 4x+4(1-x)=2 , og derved er det kun x der er ubekendt, og du kan finde x. Tallet for y kan du så finde ved at sætte den fundne x-værdi ind på x´s plads i enten a) eller b) , det er ligemeget hviken en af dem det er .

Håber det var svar nok ..


Skriv et svar til: "Den rette linje" Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.