Matematik

Reducer udtrykket

20. oktober 2009 af Blackheart00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan i hjælpe mig med at løse den opgave,

Reducer udtrykket :

(x-y)2 - 18x - 72 = 0

og ligningen 2x 2(i anden) - 6x + 24


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Det første du har skrevet er en ligning med 2 ubekendte

Det andet er ikke en ligning, da der ikke er noget lighedstegn

Brug lidt mere tid på dine opgaver, hvad har du selv gjort for at løse dem?


Svar #2
20. oktober 2009 af Blackheart00 (Slettet)

Undskyld er  bare kommet til at bytte om på begge to.
 

Reducer udtrykket:

(x-y)2 ianden - (3x + 2y) 2 ianden + 14xy  

er helt blank..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Stop det der med "i anden". Brug de funktioner der er her på sitet, eller i det mindste ^2.

Jeg forstår stadigvæk ikke hvad det er du vil have os til at hjælpe dig med. Skriv hele opgaven så vi har en chance.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

(x-y)2=(x-y)(x-y) gang alle led i første parentes med alle led i anden parentes

(3x + 2y) 2=(3x+2y)(3x+2y) gang ud som ovenfor

#3 jeg forstår det heller ikke, men nu har han da ingen undskyldning for ikke at forsøge at lave noget selv


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.