Matematik

HJÆLP!!! SÅ SVÆRT.....

20. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

 Differential kvotienten af:

f(x) = 2x * ex

Her ved jeg at jeg skal bruge (f*g)`(x) = f´ * g + f * g´

f(x) = 2x

F´(x) = 2

g(x) = ex

g´(x) = ex

dette har jeg fået til: 2 * ex + 2x * ex er dette rigtigt?

eller kan den forkortes mere?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Du kan sætte 2ex uden for en parantes


Svar #2
20. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

hvordan det?

så den kommer til at hedde (f*g)´= 2ex + 2x * ex ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#2 (2*ex + 2x*ex)=2ex(1+x)


Svar #4
20. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

hvorfor kommer den til at hedde (1+x) hvor kommer det fra?

Hvordan kan 2x * ex blive til (1+x)??


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#4 det med fed rykkes ud for parentes ...


Svar #6
20. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

Okay men hvorfor skal det sidste x ikke rykkes ud for parentesen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#6 fordi x ikke indgår i den første faktor .... med c=2ex står det jo (2ex+2xex)=(c+cx)=c(1+x) ... gav det bedre mening?


Svar #8
20. oktober 2009 af kiko123 (Slettet)

ja meget bedre.. mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2009 af mathon

2·ex + 2x·ex = 2ex(1+x)


Skriv et svar til: HJÆLP!!! SÅ SVÆRT.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.