Matematik

Simpel vektorregning...

20. oktober 2009 af student91 (Slettet)

... og alligevel er jeg i tvivl. Jeg har en opgave der hedder: Bestem t, således at (a→+tb→) ⊥ b→ når a→ = 4/10 og b→ = 11/9. Jeg regner med at jeg skal starte med at sige a→·b→ = (4*11)+(10*9). Men derefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.. Er der nogen der kan give en hjælpende hånd? Jeg kan sige så meget at resultatet skal være = t=-(67/101). På forhånd tak.

Hilsen Student91


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er totalt uigennemskueligt, hvad du skriver, det giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Det er ikke nemt at finde rundt i,nem måske er det lykkedes alligevel.

Husk nogle linieskift næste gang. Hvad man gør for at vise vektorer her ved jeg ikke. Er der nogen der har en løsning på det problen?

Udtryk først (a+tb) ved hjælp af a og b koordinater

i udtrygget indgåd t

Sæt deerefter udtrykket for (a+tb)*b=0 (brug koordinaterne)

find t af denne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En vektor plejer jeg at skrive med fed skrift, som for eksempel vektoren a, så dit udtryk bliver til  (a+t*b)*b

Man kan også vedhæfte en fil, hvor de matematiske symboler og skrivemåderne m.m. er vist. Selv bruger jeg Mathcad.


Svar #4
21. oktober 2009 af student91 (Slettet)

Først: undskyld min dårlige sans for orden.

Tak for hjælpen nr 2 :-)


Skriv et svar til: Simpel vektorregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.