Matematik

Isolering af p

21. oktober 2009 af aka. AK (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.

sidder og bøvler med noget matematik, hvor jeg skal isolere forskellige bogstaver i forskellige formler.

det går godt nok, når det bogstav jeg skal isolere, kun er et sted.

eks.

Isoler v i formlen m · v + D = q


men kan ikke finde ud af det når bogstavet er to steder!

eks.

Isoler p i formlen E · p - B = Q · p - j
 

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af peter lind

Flyt B over på højre side og Qp over på venstre side. Sæt derefter p udforan en parantes.


Svar #2
21. oktober 2009 af aka. AK (Slettet)

undskyld. men forstår stadig ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af peter lind

Ved du ikke hvordan man flytter B over på højre side eller Qp over på venstre side?


Svar #4
21. oktober 2009 af aka. AK (Slettet)

altså, jeg addere med B på begge sider for at fjerne det fra venstre side.

derefter skal jeg så subtrahere Q * P på begge sider ?

hvad gør jeg så med E?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af peter lind

Det er korrekt. Gør dette og se hvad du får.


Svar #6
21. oktober 2009 af aka. AK (Slettet)

men hvad gør jeg med E?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2009 af utdiscant (Slettet)

 E · p - B = Q · p - j

E · p = Q · p - j + B

E · p - Q · p = - j + B

Nu sætter du p uden for parentes og så kan du måske selv lave det sidste skridt :)


Svar #8
21. oktober 2009 af aka. AK (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Isolering af p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.