Matematik

Funktioner

10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)
5,012
Figuren viser en vejprofil indtegnet i et koordinatsystem med begyndelsespunkt o. vejprofilen er symmetrisk om koordinatsystemets andenakse. punktet B angiver vejkanten, |oB| kaldes vejens pilhøjde. For 0==1,5 følger vejprofilen tangenten t til grafen for f i punktet A(1,5,F(1,5)) punktet B er skæringspunkt mellem tangenten og førsteaksen.

for én vejprofil er
f(x)=-0,01*x^3/2+0,05

bestem f'(x)

Bestem en ligning for tangenten t, og bestem vejens bredde.

for en anden vejprofil er
f(x)=k*x^3/2+c,
hvor k og c er konstanter. hældningskoefficienten for tangenten t til grafen for f i punktet A er for denne vejprofil lig med -0,028, og vejens bredde er 10m.

Beregn pilhøjden |oT| for denne vejprofil.

HJÆLP!! især i sidste del.. der er jeg helt væk..

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Prøv at søge på tidligere indlæg om samme emne, inden du opretter tråden. Ved at vælge 'Oversigt' under §1 menu til venstre og søge på ordet: 'vejprofil', ville du blandt andet få følgende link:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=67082&h=vejprofil

Mon ikke det link er tilstrækkeligt til at besvare dine spørgsmål?

//Singularity

Svar #2
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

arrh ja.. sorry.. tak skal du have

Svar #3
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

ømh.. hvad er sqrt??

og har også lige en anden ting hvis du lige har 10sek..
reducer: (x-(i/x))/(x(x+1))

har løst den selv kunne bare godt lige bruge et facit til at godkende det..


Svar #4
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

ikk i men 1 i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

sqrt er kvadratrod

Svar #6
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

og lige en ting til..
hvordan finder man konstanterne(k og c)

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

Gider ikke læse det hele. Har du nogle pkt.?

Svar #8
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

A er for denne vejprofil lig med -0,028, og vejens bredde er 10m.

f(x)=k*x^3/2+c,

og min ligning for tangenten er
y = -0.018371x + 0.059186

ved sku ikk rigtig hvad du har brug for..

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2005 af Duffy

reducer: (x-(i/x))/(x(x+1)) =

1/(x+1)-1/x^2/(x+1)*i


Duffy

Svar #10
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

læs lidt videre.. #4--> ikke i men 1..

(x-(1/x)) / (x(x+1))

sådan skal den se ud

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2005 af Duffy

ok


reducer: (x-(1/x))/(x(x+1)) =

1/(x+1)-1/x^2/(x+1)

Well, der er mange muligheder.
Hvad fik du?


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2005 af Duffy

fx er der

(x-(1/x))/(x(x+1)) =

(x-1)/x^2


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. januar 2005 af Duffy

Eller:

(x-(1/x))/(x(x+1)) =

1/x - 1/x^2


Man kan blive ved og ved...

Duffy

Svar #14
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

ihf ikk det du har fået..
jeg fik:

x^-1 / x^2

Svar #15
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

hov nej..

x^-3

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. januar 2005 af Duffy

Bøvs! Nej!

Hvad , må jeg se dine mellemregninger?


Duffy

Svar #17
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

(x-(1/x))/(x(x+1)) <=>
x-x^-1 / x^2+x <=>
x^-1 / x^2 <=>
x^-1-2 <=>
x^-3

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. januar 2005 af erdos (Slettet)

x-x^-1 / x^2+x <=>
x^-1 / x^2 <=>

Den holder ikke...

Svar #19
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

hvorfor ikk?? jeg fjerner jo x på begge sider..

Svar #20
10. januar 2005 af john vs. jon (Slettet)

men stadig!!!!

i #6, hvordan finder jeg konstanterne k og c i opgaven fra #0

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.