Matematik

ligninger!

22. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

4x-2y+14=0

og denne:

2y=x+8

hjælp tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af *flise* (Slettet)

er det ment som to ligninger med to ubekendte?

Dermed: isolér x eller y i ligning 1.

Indsæt i ligning 2 og reducer.


Svar #2
22. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

det skal blive til et punkt så man kan tegne det ind i en kordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af *flise* (Slettet)

første ligning, isolerer y:

y = 2x + 7

anden ligning, indsætter det fundne y:

2(2x + 7) = x + 8

-> 4x - x = 8 - 14

-> 3x = - 6

->  x = -2

Håber du forstod dette :) nu har du ihvertfald et punkt.


Svar #4
25. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

tak, men har lige fundet ud af at jeg skal lave to linjer en der hedder 4x-2y+14=0 og 2y=x+8 og skæringspunktet er -2,3 ,men jeg kan bare ikke finde ud af at tegne linjerne?


Skriv et svar til: ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.