Matematik

Linjer og vektorer

23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har en opgave, jeg ikke kan finde ud af. Håber nogen kan hjælp.e

Opg.

Hvilke værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m : 3x-4y = 2   og   n: kx +7y = 12

skal være parallelle?

Samme spørgsmål for linjerne

m: y-3 = (k+1)    og      n: 5x-7y = 17


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af NejTilSvampe

Jeg finder en fælles koefficient for y.

m: 28y = 21x -14 n : 28y=-4kx + 48'

Jeg trækker ligningerne fra hinanden.

0 = (21+4k)x - (14 -48)

for at ligningerne skal være parallelle skal hældningerne være ens, derfor skal parentesen (21+4k) være 0.

21+4k = 0

k = -21/4 = -5,25


Svar #2
23. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tusind tak..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

uanset k-værdien
kan
m: y-3 = (k+1) og n: 5x-7y = 17 aldrig blive parallelle
da
n har hældningskoefficient (5/7)
og
m
har hældningskoefficient 0
 


Skriv et svar til: Linjer og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.