Kemi

Densitet for opløsninger

25. oktober 2009 af apandersen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Er der nogen der ved om densiteten for en opløsning er den samme uanset koncentrationen af opløsningen? Er densiteten af en ethanol-opløsning f.eks. den samme for alle koncentrationer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Nej! Densiteten er stærkt afhængig af den mængde stof der er opløst i væsken. En stærkt fortyndet opløsning af H2SO4 i vand vil have en densitet der er stort set den samme som vand mens densiteten for H2SO4 er 1,8 g/cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af mathon

        d = c·M/(p·10-2)

hvor
      d er densiteten, [d] = g/L
      c er den molære koncentration, [c] = mol/L
      M er molarmassen af det opløste stof, [M] = g/mol
      p er masseprocenten af det opløste stof


Skriv et svar til: Densitet for opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.